АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЖАНДАРМЕРИЯТА ДА УВЕДОМЯВА ПИСМЕНО ПРОКУРАТУРАТА ЗА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ С "ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ" 228 МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ

Машини за гласуване на склад
09.11.2021 / 11:18

Главна Дирекция „Жандармерия“ към МВР трябва да уведомява писмено Софийска градска прокуратура за всяко действие което се предприема със задържаните в склада на "Карго Партнер" 228 машини за гласуване.

Това се посочва в уведомление до ЦИК от Дирекцията, а комисията отговори на въпросите на прокуратурата, зададени по жалбата на фирмата "Сиела Норма" за задържаните машини за гласуване.

С второ писмо прокуратурата уведоми за нови 150 машини пристигнали на летище София, а на второто писмо от ЦИК отговориха, че нямат информация по случая.

Комисията изрази становище, че и тези машини, които са извън договора за доставка на допълнителните 1600 трябва да са под охрана, за което копие от писмото бе изпратено и до ДАНС.

Секретарят на ЦИК Севинч Солакова заяви:

"Трябва да има някаква охрана на този процес по движението на машините. Тези машини не могат да напуснат свободно и да се движат свободно на територията на страната. Не можем да сме спокойни, докато има поредна порция машини някъде доставени, извън знанието на ЦИК. На този етап ни е известно, че тези машини служат за гласуване."

Междувременно още снощи от "Сиела Норма" потвърдиха за БНР, че прокуратурата е дала разрешение тези 150 машини за бъдат прибрани от летището след като са оформени митническите плащания.

Машините отново са собственост на „Смартматик“ и са за сервизна дейност а не за ползване в изборите в неделя, тъй като не са оборудвани със софтуер за гласуване.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев