АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ: РУСИЯ Е ГОТОВА ЗА ВСЯКАКВИ ПРОВОКАЦИИ ОТ СТРАНА НА НАТО

Министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров
08.11.2021 / 17:22

Руската федерация е готова на всякакви провокации от страна на НАТО. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след разговора с венецуелския му колега Феликс Пласенсия, цитиран от ”Российская газета“ и Агенция "Фокус".

„В отношенията с НАТО сме свикнали от много години да се подготвяме за всякакви провокации“, отбеляза руският външен министър и добави, че Русия е напълно подготвена за подобно развитие на събитията.

В същото време министърът свърза ученията на НАТО в Черно море с желанието на САЩ и техните съюзници да засилят политиката на сдържане на Руската федерация. Както посочи Лавров, те се провеждат в нарушение на основополагащия акт Русия-НАТО.

Руският външен министър припомни, че по силата на това споразумение Северноатлантическият алианс се ангажира да не мести военната си инфраструктура на изток.

Въпреки това този акт е напълно нарушен в ключовата си част и продължава да се нарушава, отбеляза Лавров, визирайки интереса на САЩ от създаване на военноморски бази в Румъния и България, въпреки факта, че, според него, всички са похвалили документа като модел за мирно съвместно съществуване и изграждане на партньорство между Руската федерация и НАТО.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев