АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ „СЛИВНАЛИИ“, КНИГА II

„Сливналии“, книга II
05.11.2021 / 11:03

Факт е втората книга „Сливналии – 20 интервюта“. Тя излиза три години след първата книга със същото заглавие и същия брой интервюта, и отново със спомоществователството на Общинския фод „Култура“.

Новата книга е събрала в себе си личности от всички сфери на живота. Списъкът на интервюираните сам по себе си говори за стремежа на авторката Йорданка Раданчева да обхване хора, достойно представящи Сливен и в същото време очертаващи неговия разнолик облик – обществен, стопански, културен, етнически. Не всички са родени в Сливен, не всички са останали да живеят в него, но житейският им път е белязан дълбоко от града на Сините камъни. Сливен също им дължи много, защото те са допринесли за изграждане на съвременния му облик, а мнозина от тях – и за доброто лице на България по света.

Участници в тази книга са Петър Балездров, Янко Братанов, Васил Долапчиев, Неделчо Домусчиев, Станка Златева, Нгуен Зунг, Георги Калайджиев, Трифон Ковачев, Стефан Лисицов, Анна Малешкова, проф. Камен Миркович, Михаил Михайлов, Жак Навон, д-р Иванка Панайотова, Аспарух Панов, акад. Николай Попов, Стефан Русинов, Елисавета Савченко, Камен Чанев, Сейфетин Шекеров. Интервютата са построени по един и същ модел, имащ за цел да обхване както обозримото минало, така и настоящето, но и перспективата за това, което ни очаква – бъдещето на града през погледа на интервюираните. Разговорът със събеседниците е предаден в почти автентичния си вид и съвкупността от двайсет различни гледни точки към времето и града добавя интересни детайли към историята на Сливен и на страната ни.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев