АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АЗ ВЯРВАМ В НАУКАТА

Елена Гунчева
04.11.2021 / 15:23

Провокирана от един прекрасен пост на Евгений Ганчев, също ще допълня темата за вярата в науката.

Учените преди векове са били твърдо убедени, че земята е плоска. Само преди около век лекарите са смятали кръвопускането за универсален начин на лечение.

Наука са опитите и изследванията на д-р Менгеле в концлагерите. Наука е създаването на атомната бомба. Наука е Агент Ориндж, създаден като пестицид и използван от армията на САЩ във войната във Виетнам, довел до чудовищни малформации при децата и тежки увреждания при възрастните. Наука…….

ДДТ е открит от швейцарския учен Паул Мюлер през 1939 г. През 1948 година той получава Нобелова награда за медицина за откритието си, тъй като ДДТ било използвано за предотвратяване на епидемии от коремен тиф, малария и други силно заразни болести в началото на Втората световна война. НОБЕЛОВА НАГРАДА! За наука! След години откриват, че препарата уврежда черния дроб, сърдечно-съдовата система, централната нервна система, спомага за появяването на тумори и предизвиква много мутации, освен това се акумулира в почвата, където може да се задържи десетки години. Но през 1948 година се е ползвал ЗА ЛЕКАРСТВО! До 1962 година, когато категорично се установява, че е силно токсичен! НАУКА!

Трагедията с лекарствения препарат “Талидомид” (Thalidomide) е един от най-мрачните епизоди в историята на фармацевтичната индустрия. Медикаментът е седативно средство, разработено в Германия през 1954 г. от фармацевтичната компания “Chemie Grünenthal GmbH”, което се рекламира като безопасно дори за бременни жени. Разпространява се в Канада и САЩ, също във Великобритания и други европейски държави. Известно е и с наименованията “Asmaval”, “Distaval Forte”, “Tensival”, “Valgis”, “Valgraine”. Проблемите започват няколко години след неговото въвеждане. Започват преждевременни раждания и започват да се раждат деца с деформации на вътрешните органи или на крайниците. Употребата е забранена през 1962 година. Много увредени деца и починали са в резултат на този продукт на НАУКАТА!

Днес ми говорят за експерименталните ваксини срещу ковид-19. Да, аз вярвам на науката! Вярвам в това, че само дългогодишните и прецизни изпитания водят до създаването на качествени и безопасни лекарства и ваксини. Днес водеща не е науката, а ПЕЧАЛБАТА! Днес фармацевтичните компании правят бизнес от живота и здравето ни. За тях няма значение колко увредени и починали ще има от лекарствата им, стига те да им носят печалба. Днес водещо в лабораториите е търговският, а не здравословен ефект от лекарствата.

Говорят ми за преценка на рисковете. Някои казват, че страничните ефекти не били толкова големи /е, някои са умрели от ваксините, ама явно са имали лош късмет/. Само, че питам, какво правим, ако има дългосрочни тежки странични ефекти след време. Например стерилитет, развитие на онкологични заболявания, бъбречни увреждания? Няма как да го знаем, защото изпитанията не са приключили. Както посочих по-горе, дори изпитани лекарства са се прилагали години наред, докато не се е установило, че всъщност са смъртоносни.

Затова, простете, понеже ВЯРВАМ В НАУКАТА и в здравия си разум, няма да се ваксинирам! Защото искам да съм нормален човек, а не статистика в медицински експеримент!

Елена Гунчева

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев