АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АТАНАС МАНГЪРОВ НАРЕЧЕ "ЦИРК" УЖАСА В COVID-ОТДЕЛЕНИЯТА

Доц. Атанас Мангъров
02.11.2021 / 15:54

Доц. Атанас Мангъров отново заклейми въвеждането на зелени сертификати и тестването на малките ученици при връщането им в училище. Верен на себе си, Мангъров нарече "представление" показания от медиите колапс в болниците, където в реанимациите хората се борят за глътка въздух, лекарите изнемогват, но няма кой да ги отмени в дежурствата.

"Аз искам да попитам само: защо тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и въобще медицинския персонал, защо бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са ваксинирани, или са преболедували. Тоест, защо беше нужен този цирк?", коментира кадрите от COVID-отделенията Мангъров. "Ние в нашата клиника не работим по този начин много отдавна. Просто, това беше едно представление, чиято цел беше да сплаши хората", остана верен на себе си доцентът в интервю за Радио "Фокус".

Той оправда рекордната смъртност към днешна дата с факта, че било вторник, когато се обобщават данните от уикенда. "Смъртността е толкова висока днес, защото сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което вече почна да звучи като опорка, че в една страна, която в спокойно време е била винаги начело по смъртност, защо трябва да очакваме във време на едно такова природно бедствие да се случва нещо по-различно?", попита Мангъров.

Той си обясни ситуацията с достигане на пика на сегашната вълна.

"Мислим си, че ако се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние винаги искаме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат. Просто в момента сме на върха на вълната и трябва да задържим още 1-2 седмици, докато нещата преминат", коментира инфекционистът, като мнението му все пак съвпада с това на здравните власти.

Лекарят от Инфекциозна болница обяви за дискриминация зеления сертификат и каза, че хората са прави да протестират.

"Хората са напълно прави да протестират, защото тези зелени сертификати, от епидемиологична гледна точка, са напълно безсмислени. Те бяха замислени по времето, когато се считаше, че тези ваксини ще успеят да създадат групов имунитет, но впоследствие се оказа, че това не става, и всъщност в момента се вижда, че хората, които са ваксинирани, са способни да се заразяват и съответно да заразяват други хора", каза медикът без да представи доказателства и данни за това. Но пък, по думите му, било безсмислено да се дава свободата на ваксинираните да ходят по заведения, след като можело да заразяват, а останалите хора да бъдат затворени и ограничени. Мангъров коментира и хипотезата от въвеждане на локдаун за неваксинираните.

"Ако това се случи, то ще доведе до много голямо социално напрежение, защото това си е чиста дискриминация. Просто, ако някой реши да прави това, ще си вкара страхотен автогол. Още повече, че то е напълно безсмислено от епидемиологична гледна точка", продължава да твърди своето Атанас Мангъров.

"Също така, децата трябва да тръгнат на училище, защото те са тази част от населението, през които тази инфекция трябва да премине", добави Мангъров. Щадящите тестове тип "близалка" за малките ученици са напълно безсмислени и ненужни, категоричен беше лекарят, който от самото начало отрича абсолютно всички мерки срещу ограничаването на заразата.

Източник: dnes.dir.bg

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев