АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛИПСА НА КВОРУМ ПРОВАЛИ ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС

02.11.2021 / 13:44

Заради липса на кворум, бяха отложени три избора - на председатели на окръжните съдилища в Ловеч и Смолян и на районния съд в Трявна.

Минимум 8 души правят кворума на Съдийската колегия. Днес се регистрираха седем съдебни кадровици. Петима се оказаха в отпуск, сред тях е и председателят на Върховния касационен съд, който е в неплатен отпуск. От лятото пък са вакантни двете места на Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова, които подадоха оставка след критиките отвсякъде на проекта за съдебна карта, чийто координатори бяха.

За тези места беше проведен пряк избор, който съдиите масово бойкотираха и той се провали поради недостигане на прага за легитимност. Кандидатите за поста Марина Михайлова и Деян Денев поискаха ново гласуване - без условие за минимален брой участници. Днес стана ясно, че съдийската изборна комисия е отхвърли искането им поради липса на правомощия. Сега на ход е смесен състав от Върховния касационен и Върховния административен съд, пред който Михайлова и Денев обжалваха обявяването на избора им за нередовен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев