АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ОСНОВНИЯТ НАТИСК Е ВЪРХУ ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ

Костадин Костадинов
02.11.2021 / 10:09

Натискът заради коронавируса е основно върху държавните болници. Това мнение изрази в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов. „Не съм видял някой да отива в частно лечебно заведение. Странно е как всъщност цялото натискане на системата е съсредоточено върху половината от нея”, заяви той.

Според него мерките, които се прилагат в момента, са нерелевантни спрямо ситуацията в страната. „Няма как да затворим всичко и животът да спре. Очаквам до дни обаче да се оповести някакво затваряне. Не бива да се подхожда по начин, по който да страда цялото общество. Ако трябва да разсъждаваме по другата гледна точка, можем всяка сутрин да почваме с данни за това какви са пораженията от ваксините. Знаете, че има дебат в ЕП за уврежданията и смъртните случаи", коментира Костадинов.

По думите му, не бива да се всява масова психоза и паника. „Не трябва да забравяме, че създаването на особено настроение в обществото за това, че ако някой се разболее, го чака най-лошият завършек, не е най-добрият начин за справяне с пандемията”, уточни Костадин Костадинов.

Според него смъртността е висока, защото българското общество е застаряло и болно.

„Миналата година по това време имахме едва няколко десетки хиляди ваксинирани, а сега са два милиона и нещо. Тоест, увеличаваме броя на имунизираните, имаме зелени сертификати и същевременно броят на починалите расте. Ваксините са експериментални течности. Не е минал периодът на изпитването им, който е четири години”, заключи лидерът на „Възраждане”.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев