АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАЦАРОВ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗКАЗВАНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ ЗА ВАКСИНИТЕ

Стойчо Кацаров
28.10.2021 / 15:05

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е сезирал Софийска градска прокуратура заради изказване на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за ваксините срещу COVID-19. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. В сигнала са посочва, че на 24 октомври Борисов е казал пред медии, че "имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност - "Пфайзер" - до 30 септември им е срокът на годност". Изявлението е в категорията "фалшиви новини", се посочва в сигнала на министър Кацаров, съобщава БТА.

Кацаров сезира прокуратурата за изказване на Бойко Борисов за ваксините

Разпространението на фалшива новина, което вероятно е било направено като част от предизборната кампания на Борисов, е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш министър-председател на България, а в момента е председател на политическа партия ГЕРБ и поради това изказването му може да повлияе на решението на много хора, се допълва още в сигнала до прокуратурата.

Министър Кацаров е добавил в сигнала си, че фалшивата новина може да предизвика тревога у населението и да накара много хора да се откажат от ваксинация, което би засегнало по неблагоприятен начин здравето и да коства живота на неопределен брой българи.

Според министър Кацаров, деянието е с висока обществена опасност и предвид това, че е направено в условията на епидемична вълна, представлява заплаха и за националната сигурност на страната.

БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев