АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АСОЦИАЦИИ НА ЗАВЕДЕНИЯТА, ТЪРГОВЦИ И ХОТЕЛИЕРИ НА ПРОТЕСТ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ

 Протест срещу новите мерки срещу разпространението Covid-19
28.10.2021 / 08:59

Асоциации на заведенията, туристическия бранш и ритейл центровете организират национален протест под мотото: „Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“.

В София демонстрацията ще започне в 15 часа на Орлов мост.

В Пловдив протестът на собственици и на работещи в заведения ще блокира едно от най-оживените кръстовища в центъра - това до Баня Старинна.

Протестно шествие срещу изискването за зелен сертификат се очаква и в Бургас от 17,30 ч. Късно вчера близо 80 души се включиха в шествието в града.

Националният протест днес е срещу здравните мерки на служебното правителство, които според представилите на бизнеса не са адекватни, а системата за прилагане на зелените сертификати е дискриминационни и, освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата.

Ричард Алибегов, председател на Алианса на туристическата индустрия в България, заяви:

„В София – 80% спад на оборотите, в провинцията се стига до 90. Вече масово колеги ще затварят, освобождават се служители. В София само в първите 3 дни само в нашата асоциация има 1300 молби за напускане от служители. Работа няма абсолютно никаква, хората са много притеснени. Експериментът, който нашата държава прави с икономиката, се оказва, разбира се, неуспешен. В чужбина въведоха сертификата при 60% ваксинация. Не приеха и предложенията на бизнеса, което щеше да спаси малко от малко икономиката – да се приемат антитела и тестовете да бъдат безплатни, които Европа така или иначе плаща, защото в цяла Европа тези първи тестове са безплатни, поети от ЕС“.

Организациите в туризма ще изразят недоволството си още във Варна, Пловдив, Бургас и Търговище. Протести срещу изискването за зелен сертификат са планирани още в Плевен, Ловеч, Велико Търново, Благоевград, Сливен и Ямбол.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев