АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ЧЕСТИТИ НА СЛИВЕН ДИМИТРОВДЕН

Минчо АФУЗОВ, Областен управител на област Сливен
26.10.2021 / 08:49

Скъпи сливналии,

Известният ни съгражданин Димитър Стоянов казва, че, ако не си способен да обичаш близките си, родния си град, си негоден да обичаш цялото човечество. Не може първо да оправиш целия свят, а после – дома, в който си се събудил сутринта. Димитър Стоянов или Радой Ралин, какъвто е популярният му творчески псевдоним, преживява три различни епохи. Епиграмите и стихотворенията му са били забранявани, но са любими и на предишни, и на сегашни поколения. Отказва награди и още приживе завещава откровението си: „Трябва да разчитаме на сливенското у нас!“

Спомняме си за Ралин, не само защото носи името на светеца Димитър, покровителя на нашия Сливен. Но и защото, по думите му, любовта се познава по това колко е храбра и колко се помни. Днес, на 26 октомври, ние празнуваме вечното чувство - любовта на всеки, без срок, към мястото, където се е родил, където са близките и където растат децата му. Това е мястото, от което сърцето никога не си тръгва.

Затова, приятели, нека сме храбри в мечтите си за Сливен, да сме силни и съзидателни, докато ги следваме. Да се помолим светецът-пазител все така да се грижи за града ни. А нашите над 7000 съграждани, за които празникът е двоен, да бъдат честити и да носят с радост името си!

Пожелавам всеки дом да е богат на здраве, разбирателство и сполука!

Да бъде Сливен!

Честит празник!

С уважение,

Минчо АФУЗОВ,

Областен управител на област Сливен

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев