АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО РАШКОВ: ИЗВЕСТЕН ПЪТЕН СТРОИТЕЛ, ПРОТЕСТИРАЛ СРЕЩУ КОМИТОВА, ПРЕВЕЛ В ОАЕ $ 21 МИЛИОНА

Бойко Рашков
25.10.2021 / 19:17

Има много сигнали за купуване за купуване на гласове, както и на предходните избори на 11 юли. Тези сигнали са за купуване на гласове основно от две политически партии – ГЕРБ и ДПС. Пита се защо. Отговорът е елементарен – защото там са концентрирани огромни финансови ресурси, с различен произход.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Ще имаме идентичен проблем при задълженията на МВР да осигури провеждането на честни избори у нас, но след предходните избори изводът беше, че криминалният вот е свален с 30%. Имаме задържан гражданин от община Кирково за купуване на гласове и заплашване на друг гражданин, че трябва да гласува за ДПС, в противен случай ще има определени последствия за него. Някои от нашите политици са се специализирали в различни способи за подобни заплахи. Хора са заплашвани с думите „Да внимават...“ „Когато се върнат на власт...“ Някои наши партии са свикнали да печелят избори по нечестен начин със средства, чиито произход не е много ясен. Българският гражданин е под натиск да гласува за определена партия, заяви Рашков.

Той отрече твърденията на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, че МВР унижава гласоподавателите на Движението. Това са голословни твърдения. Подобни упреци са абсолютно безпочвени и не говорят добре за този политик, тъй като се разминава с истината. Чакам някоя структура от Брюксел да дойде да провери тези сигнали, за да можем да й предоставим и ние сигнали, с които разполагаме – действията на тези партии да печелят избори по нечестен начин, с купуване и продаване, посочи вътрешният министър.

По думите му по веригата в купуването на гласове има посредници, които осъществяват операциите в крайния вариант, за да могат тези нагоре по веригата да бъдат защитени от закона.

В отговор на въпрос защо отказа на прокуратурата създаването на общо звено за изборите, Бойко Рашков каза: „МВР има много по-различни задължения, свързани с изборния процес, отколкото ДАНС и прокуратурата. Мисля, че сме способни да се правим сами. Направихме го на предишните избори, ще го направим и сега“.

В прокуратурата има данни за престъпления, които миришат на асфалт. А прокуратурата не е направила нищо, защото би засегнала интересите на бившите властимащи, коментира вицепремиерът.

Един собственик на фирма, която строи пътища, от началото на годината е превел в Обединените арабски емирства 21 млн. лева във връзка с тази дейност. И тъй като тази фирма не единствена, ние после се чудим откъде да вземем пари за заплати на лекари и учители.

Мисля, че в близките дни е време обществото да се запознае с фактологията. Има много въпроси, по които нашето общество трябва да има информация. Нито един от собстениците на фирмите, които са строили различните лотове, не се яви лично при г-жа Комитова да докаже с документи, че държавата му дължи пари. Те предпочетоха да изпратят работниците си с машините, които доста увредиха настилката в центъра на София.

Един от тях е този - така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лева в ОАЕ. За някои от тези участъци няма направена и една копка, а на фирмите са давани значителни средства. Както преди се говореше, че са раздавани пари в куфарчета, сега е същото, отбеляза Рашков.

Той обяви, че в МВР има материали, че служител, който е правил услуги на известен у нас наркобос, срещу което е получавал заплата от него, впоследствие е станал министър на вътрешните работи. Как ще стане борбата с престъпността, като подобни хора са издигани по времето на Борисов - човек, подложил се на наркобос, е станал министър, каза още Бойко Рашков.

http://epicenter.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев