АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВА РАБОТА МОБИЛЕН ВАКСИНАЦИОНЕН КАБИНЕТ ПРЕД „БИЛЛА“ В СЛИВЕН

Областна администрация Сливен
24.10.2021 / 20:59

Мобилен ваксинационен кабинет започва работа от 25 октомври в Сливен по инициатива на областната администрация. Той ще е разположен пред магазин „Билла“ на бул. “Братя Миладинови“, съобщиха от Областния кризисен щаб. В понеделник ще се поставят ваксини от 10 до 12 часа. През следващите дни от седмицата работното време ще е от 8 до 12 часа. Възможни са промени, за които гражданите ще бъдат предварително уведомени, уточни зам. областният управител Антоний Андонов.

Разкриването на кабинета стана възможно благодарение на отзивчивостта на Ибрям Алиев, собственик на лечебни заведения, и на д-р Васислав Петров, изп. директор на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, която осигури нов фургон за нуждите на кабинета, и на бързата реакция на търговска верига „Билла“, предоставила за ползване терена пред магазина си в Сливен. Търсят се възможности, за да продължи дейността и на първия мобилен ваксинационен кабинет, който работи през миналата седмица. „Целта на инициативата ни е да осигурим още по-улеснен достъп на желаещите граждани до ваксините, за да има повече защитени хора в условията на епидемия. Благодарни сме на всички институции, ръководители на лечебни заведения, РЗИ и, разбира се, най-вече – на лекарите, които работят в мобилните и другите ваксинационни кабинети. Силно се надявам, че интересът към имунизирането срещу COVID-19 значително ще се увеличи“, коментира областният управител Минчо Афузов.

Областният щаб напомня, че ваксини се поставят в зелените коридори на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора по график, който е поместен в официалните страници на РЗИ и областната администрация. Желаещите да се ваксинират могат да заявят това и в електронната платформа his.bg, като има възможност за избор на ваксина.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев