АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УВЕЛИЧАВАТ СЕ ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Борис Джонсън
20.10.2021 / 08:51

Британското правителство следи отблизо ситуацията с увеличаващите се случаи на заразявания с Covid-19. За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случаи на заразявания и 223 жертви. Това предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Вече седем дни поред броят на заразените надхвърля 40 000 дневно. Смъртните случаи за последното денонощие са най-много от март насам.

Премиерът Борис Джонсън заяви на среща на кабинета, че страната я очаква трудна зима. Според "Зимния план" на правителството, ако мерките, които са в сила в момента, не са достатъчни да предотвратят прекомерния натиск върху националното здравеопазване, тогава стъпки като носенето на маски на определени места и въвеждане на ваксинационни паспорти, могат да бъдат обсъдени като част от така наречения "План Б".

От "Даунинг стрийт" посочиха, че не са доволни от данните за увеличаващите се случаи, но благодарение на успешния ход на програмата за масово ваксиниране, както при пациентите, постъпващи в болници, така и при смъртните случаи, нивата са доста по-ниски от предишните пикове на пандемията.

Професор Кристина Пейгъл от Лондонския университетски колеж обаче заяви, че се наблюдава неконтролируема епидемия сред децата в училищата, както и увеличаване на случаите сред останалите възрастови групи, наред с постъпленията в болници. Професор Пейгъл призова за преминаване към "План Б". Подобен призив отправиха и от Конфедерацията на националното здравеoпозване, изтъквайки че става все по-тревожно положението и с чакащите за лечение и операции от други заболявания, които вече са около 5 милиона души.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев