АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАБОТОДАТЕЛИ И СИНДИКАТИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ЦЕНИТЕ НА ТОКА

Протест
19.10.2021 / 12:19

Няколко работодателски организации и синдикати излязоха на протест срещу високите цени на електроенергията на свободния пазар. Те се събраха в триъгълника на властта в София.

Блокирани са булевардите "Цар "свободител и "Дондуков". Очаква се част от протестиращите да влязат малко след началото на протеста, който започна точно в 12:00, на среща с премиера Стефан Янев.

Работодатели и синдикатите искат спиране на "бездействието на изпълнителната власт по отношение на цената на електроенергията на "свободния" пазар, незабавно компенсиране на всички потребители, които получават електрическа енергия от този пазар, ангажиране на компетентни експерти в отговорните институции, които да предложат и реализират допълнителни мерки за ограничаване щетите за българската икономика от скока на цените на тока и другите енергоносители.

Протестът е подкрепен от Асоциацията на индустриални капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Съюза за стопанска инициатива (ССИ), КНСБ и КТ "Подкрепа".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев