АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕСКОВ: РУСИЯ НЕ Е ЗАПЛАХА ЗА НИКОГО

 Дмитрий Песков
18.10.2021 / 14:02

Русия не е заплаха за никого и няма интерес от съществуването на разделена Европа. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за френски журналисти. Интервюто е част от документалния филм „Владимир Путин: господарят на играта”, излъчен вчера по телевизия „Франс 5“.

Според Дмитрий Песков не е ясно дали Съединените щати ще продължат да защитават Европа от „ужасните руснаци” и затова европейците трябва да създадат собствени въоръжени сили.

“Искаме да ни чуете: ние не заплашваме никога, не сме източник на опасност, ние сме много голяма и много силна страна, която търси партньори”, увери говорителят на Кремъл. По повод на мащабните руски военни маневри тази пролет в близост до украинската граница, които бяха възприети на Запад като заплаха, Песков припомни, че преди това е имало мащабни учения на НАТО в близост до границите на Русия.

“Всички говорят за концентрацията на руските войски, а никой - за концентрацията на войските на НАТО”, посочи Песков. Той беше категоричен, че евентуалното присъединяване на Украйна към Алианса е възможно най-лошият сценарий, който преминава отвъд червените линии на руските национални интереси.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев