АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ СРЕЩУ НОВИТЕ COVID МЕРКИ В СОФИЯ

Протест
14.10.2021 / 10:40

Собствениците на занимални, езикови школи, танцови школи се събират на импровизиран протест пред Регионалната здравна инспекция в столицата, информира NOVA.

Вчера те изпратиха покана за спешна среща с директора на здравната инспекция, отговор засега няма. Те се събраха днес в приемния час на директора на РЗИ.

Недоволстващите заявиха, че протестират и изразяват несъгласие с новата заповед на РЗИ, която на практика спира дейността им. Според тях не е справедливо училищата да работят, а неформалният сектор, каквито са школите, да бъдат тотално спрени да работят.

"Децата са единствените ограничени от тази заповед. Единствено работата на езиковите и танцовите школи е спряна изцяло – без значение какъв е режимът на работа. За сметка на това на други бизнеси се дава да работят", коментира една от недоволстващите.

"Образованието на децата не е равносилно на това да пропуснеш вечеря в ресторант и да си сготвиш вкъщи. Ние работим с натрупване. Ако спрем сега, това е равносилно на това да изхвърлим на боклука направеното досега", допълни тя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев