АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ЧЕТИРИ ГРАДА В СТРАНАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ИЗЛОЖЕНИЕ "СВЕТОВНО ОБРАЗОВАНИЕ"

Изложение за образование в чужбина Снимка: www.world-education.eu
06.10.2021 / 14:59

От 9 до 10 октомври изложението "Световно образование" ще бъде в София, на 11 октомври в Пловдив, на 12 в Бургас, на 13 октомври във Варна. Повече може да научите в сайта https://www.world-education.eu/events

„Наблюдаваме, че тази година има промяна в нагласите на кандидатите. Пандемията повлия в някаква степен в тяхното решение и на това накъде да продължат висшето си образование. Наблюдаваме известен спад в заминаващите около - 25 % по-малко са тези, които заминават“, каза за БНР Николай Христанов от консултантка къща Интеграл.

По думите му има няколко фактора, които влияят за отлива на интерес към образование в чужбина

„Брекзит повлия на интереса към Великобритания и наблюдаваме, че част от кандидатите избират алтернативни дестинации, където намират своите програми. Сред тях се нареждат Нидерландия, Белгия, Италия, Германия и Австрия“, допълни в предаването „Преди всички“ Христанов.

Според него има интерес към бизнес и икономически специалности, а също в сферата на компютърните технологии.

„Дизайн специалностите, свързани с анимация, графичен дизайн. Психологията се търси като програма - тя се предлага в малко по-ограничени места извън Великобритания, на английски език. Нещо, което можем да откроим като по-интересно е, че се търси физиотерапия, музикално продуцентство, обработка и технология на хранителните продукти“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев