АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕЕВСКИ НА РАЗПИТ В ДАНС

Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски
06.10.2021 / 14:04

Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е призован на разпит в ДАНС днес от 13 ч. Той се е явил в агенцията заедно с адвокат. От ДАНС отказват официална информация.

Разпитът вероятно е свързан с разкритията от "Досиетата Пандора", уличаващи политици от целия свят в притежание на офшорни компании. В понеделник разследващият журналист Атанас Чобанов оповести, че в разкритията фигурират две имена на български политици, а единият от тях е Делян Пеевски. Бизнесменът отрече участие в офшорни дружества.

"Каквото имаше, вчера казах по темата", заяви Пеевски на влизане в ДАНС.

Бившият депутат от ДПС е единият от двамата българи, чиито имена бяха замесени в рамките на международното разследване "Пандора Пейпърс".

"Щом се показвам в публичното пространство, значи тепърва ще станат ясни нещата за много хора", каза пред журналисти Пеевски и допълни, че е обяснил всичко вчера.

Във вторник Пеевски разпространи становище до медиите във връзка с информация, че името му е замесено в мащабното разследване "Пандора Пейпърс". В него той отрича да има недекларирани офшорни дружества и определи твърденията като "предизборна манипулация".

Във вторник проверка по твърденията започнаха от ДАНС, НАП и Антикорупционната комисия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев