АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ ЗА БИЗНЕСА И МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

Кметът Стефан Радев участва във втората национална конференция „Бизнесът и регионите – Трансформацията“
06.10.2021 / 11:32

Кметът Стефан Радев участва във втората национална конференция „Бизнесът и регионите – Трансформацията“, организирана от Българската стопанска камара и списание BGlobal. Тя разгледа въпросите как компаниите трансформират бизнеса си, за да отговорят на предизвикателствата на Зелената сделка на ЕС и какви са новите възможности, които се откриват пред общините.

Кметът представи идеята за инвестиционна дестинация Сливен-Ямбол като пример за обединяване на ресурси, амбиции и усилия. Той конкретизира, че става въпрос за общ икономически профил на общините Сливен, Ямбол и Тунджа, с който те да бъдат презентирани и да се превърнат в забележима точка на картата на България - за инвестиции, възможности за работа, за по-богат социален и културен живот.

„Представяме готова и структурирана информация на потенциалния инвеститор на какво може да разчита по отношение на броя на населението, извършен е и анализ на работната сила и налична социална инфраструктура за трите общини, както и предимствата, които дава географското разположение“, каза още кметът. Той говори и за локалните възможности на Община Сливен на фона на глобалните перспективи и посоки на развитие.

Това е втората поредна дискусия за влиянието на компаниите върху устойчивото развитие на регионите в България и възможностите на местните власти да привличат инвеститори.

Основните панели на конференцията бяха „Бизнес модели на устойчива трансформация“ и „Регионални модели на устойчива трансформация“.

Участници и панелисти бяха министри от служебния кабинет, висши мениджъри на структуроопределящи за българската икономика компании и финансови институции и представители на местните власти.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев