АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МВР: ЖУРНАЛИСТЪТ ДИМИТЪР КЕНАРОВ Е БИТ И НЕЗАКОННО ЗАДЪРЖАН

Димитър Кенаров
04.10.2021 / 13:14

Министерството на вътрешните работи призна за първи път, че срещу журналиста Димитър Кенаров е упражнено неправомерно насилие, използвани са белезници и е бил задържан незаконно.

Това става ясно от писмо на служебния вътрешен министър Бойко Рашков до Асоциацията на европейските журналисти – България и до Антикорупционния фонд.

В писмото, изпратено в края на миналата седмица, министър Рашков съобщава, че през юни тази година е била разпоредена нова вътрешна проверка по случая, която е констатирала „данни за множество нарушения на служебната дисциплина от ръководни и други служители на СДВР и ОДМВР Пловдив, които са предоставени на компетентните дисциплинарни наказващи органи“.

Отделно от това „с оглед наличните данни за извършено престъпление от общ характер, материалите са изпратени на Софийска районна прокуратура“.

АЕЖ-България и Антикорупционният фонд настояват прокуратурата да вземе незабавно отношение във връзка с констатациите от повторната проверка на МВР във връзка с незаконния арест и побой над колегата Димитър Кенаров.

На 6 октомври е поредното заседание по делото срещу ареста на Димитър Кенаров.

Той беше задържан по време на антиправителствен протест в началото на септември миналата година.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев