АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪЛЪБ ДОНЕВ: ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ЗАСЛУЖАВАТ ДОСТОЙНИ И АДЕКВАТНИ ДОХОДИ

Гълъб Донев
01.10.2021 / 11:42

Това заяви социалният министър Гълъб Донев преди старта на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество по повод на 1 октомври - Денят на възрастните хора.

По думите му признак за цивилизованост и мерило за ръста на всяко общество е грижата и уважението към възрастните хора. "По-дългият човешки живот е демографска тенденция, която преобръща представата за остаряването. Днешният ден има и задачата да провокира разговор за политиките за възрастните. Насърчването на активния живот в добро здраве и участието във всяка сфера на обществения живот, което е приоритет, е немислимо без повишаването на доходите. Затова се търсеше трайно увеличение на доходите на възрастните", посочи още министърът на труда и социалната политика.

"Предстоящото преизчисляване на пенсиите задава посока на действие на следващото редовно правителство, защото възрастните хора заслужават достойни и адекватни доходи. Ще добавя също, че правителството работи в качеството на услугите в общността и в домашна среда, които да подобрят живота и спокойствието на самотните хора", посочи още Донев.

"Вместо декларации и обещания, да помислим за признателност към наши близки възрастни. Да изслушаме с благодарност историята, която съживява спомените. Всяко поколение е белязано от духа на своето време, но въпреки различията и трудностите е важно да останем свързани помежду си", призова той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев