АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. ГЕРДЖИКОВ: ГЕРБ Е ГОТОВА ДА ПОДКРЕПИ КАНДИДАТУРАТА МИ. АМБИЦИЯТА МИ Е ДА ОБЕДИНЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Проф. Анастас Герджиков
01.10.2021 / 10:19

Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на България, смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията, коментира проф. Анастас Герджиков пред журналисти днес.

"Работил съм на няколко места, в организации, които са сложни, аз съм ректор на най-големия и сложен български университет и опитът ми за това да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям, отбеляза Герджиков. Затова единствената ми мотивировка е в този момент, когато политическото и социалното тяло е разпокъсано, да помогна за обединението на всички партии и всички българи", заяви той.

"Разговарям с мои приятели от дясно и дясно-центристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура, ще разговарям с всички партии, най-вече с дясното и дясно-центристкото пространство, коментира Герджиков в отговор на въпрос. Ще приема подкрепа от всички партии, моята главна цел е да обединим всички български партии и всички български граждани, няма да откажа подкрепа на никой, смятам, че всички могат да помогнат на това обединение", заяви още той.

На въпрос за Петър Илиев проф. Герджиков отговори, че случаят не е приключил, комисията продължава проверката и когато тя завърши, ще бъдат предприети необходимите действия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев