АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ: СРОКЪТ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ УДЪЛЖИ

Президентът Румен Радев посети предприятия в Кърджали с висок принос за развитието на икономиката в региона.
30.09.2021 / 14:50

Служебното правителство търси възможни решения за внасяне на Плана за възстановяване и развитие. Аз вярвам, че ще намери такива в рамките на своя мандат, заяви в Кърджали президентът Румен Радев.

Държавният глава открои двете основни предизвикателства пред кабинета – съдебната реформа с акцент върху отчетността и отговорността на главния прокурор, изисква се и дата за затваряне на въглищната енергетика.

Срокът за затваряне на въглищните централи в България трябва да бъде удължен и след 2036 година, смята президентът Румен Радев. При посещението си в един от машиностроителните заводи край Кърджали той отбеляза, че към момента въглищната енергетика гарантира автономност и независимост на страната ни от колебанията на цените в международен план.

„Това е стратегическо за България решение, свързано е с решаването на огромен социален проблем, но въглищната енергетика гарантира към момента нашата автономност и независимост от колебанията на цените в международен план“.

„Трябва много добре да обмислим това решение“, подчерта още Радев.

Президентът добави, че срок за затваряне на въглищните централи не може да посочи, но по думите му, те трябва да работят максимално дълго.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев