АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИМИТЪР НЕДКОВ: СВРЪХЕГОТА И ДЕГРАДАЦИЯ - ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ХАРВАРДЧЕТАТА

Димитър Недков
30.09.2021 / 14:34

"Почти фройдистка е битката между трите свръхегота, които решават българската политическа съдба - президентско, премиерско и шоуменско его. Остават две егота на терена, защото танцуващото 7/8 его каза, че не иска властта на всяка цена." Това заяви писателят Димитър Недков пред Bulgaria ON AIR, коментирайки в свой стил политическата ситуация у нас.

В студиото на "Денят ON AIR" той каза, че в момента се случват интересни неща и попита що за държава сме, след като не сме в състояние да извършим дребна спасителна морска операция.

"А как ще спасяваме потъващия "Титаник" на България и кой оркестър ще продължи да свири, докато угаснат светлините?! Явно "Титаник"-ът на България се сблъсква с невероятен айсберг на самото българско безумие", заяви Недков пред.

Писателят смята, че вече като на "Титаник" ни делят на класи - на почтени и непочтени. Дали няма някакъв друг замисъл в това нещо, взе да ми намирисва на националсоциализъм, пита се Недков.

"В момента на сцената на активния живот се качва поколението, което безскрупулно консумира живота - за мига и на всяка цена. Поколение, ако ще и да е в Харвард и Токио, вече никой не го възпитава за греховността в живота. Да заяви това поколение, че ще се делим на почтени и непочтени... Къде ще дават сертификатите?", възмущава се писателят.

Недков отбеляза, че няма нищо против "ентусиазма на момчетата", визирайки Кирил Петков и Асен Василев. Изобилства типично харвардско самочувствие. Доста сюжетни идеи ми дава тяхната наивност и тяхната увереност, че знаят кое е плюс и кое - минус, изтъкна той.

"Народ, който си е позволил доброволно да се откаже от суверенитета върху собственото си образование, върху собствената си образователна система, напълно си заслужава харвардчетата. Има хора, които са били там, аз съм понаминавал. Те са продукт на друг тип мислене. Харвард в никакъв случай не е институт за благородни девици в бизнеса или в геополитиката. Тези деца просто се възползват от ситуацията", смята Димитър Недков.

Според него в България има тотален крах на парламентаризма и окончателен разпад на класическия модел политика. Изпадаме в моралната криза на едно общество - деградацията, убеден е Недков.

"В момента имаме погазване на върховния закон - Конституцията. Ако това нещо остане несанкционирано, да смятаме ли, че останалите граждани сме освободени от ангажимента към върховния закон?", попита риторично той.

"Не съм оптимист за заживяване на нормален парламентарен живот, който да роди консенсусно правителство. Отдавна президентските избори в България са геополитически въпрос, а не въпрос на демокрация. Склонен съм да вярвам, че специализацията на президента в САЩ не е била кацане върху самолетоносач. Там се специализират съвършено друг тип неща - стратегическо планиране и разгръщане на многофункционални войски на територията на протекторатните съюзни на Америка държави от Черноморския басейн", коментира още Димитър Недков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев