АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН ЧАЙКОВ: НЕ СМЕ УБЕДЕНИ, ЧЕ ТОВА, КОЕТО ПРЕДЛАГА ПРАВИТЕЛСТВОТО, Е В НАШ ИНТЕРЕС

Стефан Чайков
30.09.2021 / 09:03

"Правителството сложи на масата тяхното решение, но ние не сме декларирали, че сме съгласни и че сме готови да го обсъждаме. Тезата на държавата е, че нашите договори са изчерпани, тъй като е достигната прогнозната им стойност. А тезата на нашите юристи, подплатена и със съдебна практика, ясно доказва, че прогнозната стойност не е окончателна стойност на договора и единствената лимитираща мярка в договора е крайната му дата. „Не сме убедени, че това, което предлага правителството, е в наш интерес". Това заяви пред БНР инж. Стефан Чайков, председател на Браншовата камара "Пътища".

Според инж. Чайков би трябвало правителството да се опита в диалог с бранша да намери средната позиция между крайните мнения, за да се намери взаимноприемливо решение:

"Финансовото предложение, което ни се направи на срещата вчера - като част от цялостното решение, е крайно незадоволително. Става дума за това каква част дължимите ни суми да получим до края на годината. То също трябва да бъде предмет на разговор с премиера и с финансовия министър".

Браншовата камара "Пътища" ще внесе становище в Министерския съвет и ще поиска спешна среща със служебния министър-председател Стефан Янев:

"Ще подготвим писмено предложение, в противовес на това, което ни се представя, включително и със схема на разплащане, което би обезпечило нормалното съществуване на пътностроителните фирми", обясни инж. Чайков.

Оставаме в протестна готовност, посочи той и уточни, че остават и с желание за диалог с правителството, "за да няма зима без снегорини".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев