АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ОТКРИ В ПЛОВДИВ ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОРУМ ЗА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

президентът Румен Радев на откриването на  Десетия европейски форум за социално предприемачество
29.09.2021 / 13:26

Социалните предприятия са важен инструмент за преодоляване на социалното неравенство. Това отбеляза президентът Румен Радев при откриването на Десетия европейски форум за социално предприемачество. Той се провежда в Международния панаир и ще продължи до 4 октомври. Той подчерта, че за съжаление България е на водещо място в Европа по социално неравенство.

Зам. социалният министър Иван Кръстев отбеляза, че в последните 4 години у нас са разкрити близо 5000 работни места в социални предприятия.

След официалното откриване на форума президентът Румен Радев връчи наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество - "Стилиян Баласопулов".

Също днес ще се проведе и Европейска конференция "Социално предприемачество за устойчиво развитие на Европа", на която ще бъдат представени европейската и национална политика в различни сектори, свързани със социалното предприемачество.

По време на форума ще се състои и международен онлайн панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. В него ще се включат изложители от цял свят.

Организатори на шестдневния форум в Пловдив са Националният съюз на трудовопроизводителните кооперации в България и осем национално-представителни организации за хора с увреждания.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев