АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УЧРЕДИТЕЛНО СЪБРАНИЕ НА ИК ЗА КАНДИДАТУРАТА НА РАДЕВ И ЙОТОВА ЗА ВТОРИ МАНДАТ

Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент - на 27 септември се провежда учредително събрание/Снимка: БГНЕС
27.09.2021 / 19:59

В залата присъстват 188 учредители на Инициативния комитет, сред тях са актрисата Цветана Манева, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС, волейболистът Владимир Николов и художникът Греди Асса, журналистите Тома Томов и Велислава Дърева, Светлана Шаренкова и проф. Васил Проданов, ген. Михо Михов , популярният кинорежисьор Стефан Командарев, художникът Иван Токаджиев и много други. В комитета са и градоначалниците на Русе Пенчо Милков, на Троян - Донка Михайлова и други.

Какви са мотивите им да подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат:

„Защото искам такъв човек, какъв то е той, да бъде президент. Мисля, че е добре да бъда последователен и да се държи както досега, а не както казват противниците му“, каза Цветана Манева.

„Моите пристрастия към Румен Радев и двойката по принцип са разбираеми – ние сме колеги, летяли сме заедно, преодолявали сме рискови ситуации, и разбира се – вярата в това, което носи честта на пагона, задължава да го подкрепим за втори мандат“, посочи ген. Михов.

„Включих се, защото през последните години, наблюдавайки политиката в България и конкретно президентската двойка, те спечелиха моето одобрение. И смятам, че като граждани, като човек, на който му пука за това, което се случва в България, е мой дълг да изразя подкрепата си за светлия пример, който получаваме в обстановката, която ни заобикаля“, каза волейболистът Владимир Николов.

„Чисто в човешки план аз виждам, че това е човек, който върви по земята, а иначе в мисълта си лети“, отбеляза Греди Асса.

Триумвират от лекар, журналист и диригент оглавиха комитета на Радев

Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, журналистът Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов са съпредседатели на учредения Инициативен комитет, издигащ двойката Радев - Йотова за президент и вицепрезидент за втори мандат.

Тримата бяха избрани след гласуване на заседанието на комитета в НДК.

„Защо трябва да си затваряме очите, когато се раждаме с очи. Ако си затваряме очите, няма да видим корупцията, шкафчетата с пари, сараите, майките с болните деца, 2-та милиона българи, които не са в България“, заяви популярният български артист Павел Поппандов, предложил кандидатурите на тримата съпредседатели.

Сред присъстващите гости в залата са Филип Станев и Станислав Балабанов от „Има такъв народ“, Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова от БСП, както и Яна Балникова и Деница Симеонова от новата коалиция „Продължаваме промяната“, създадена от двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев