АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛАВЧЕВ: НЯМА НИЩО ПО-ЛОШО ОТ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, В ТАКАВА СИТУАЦИЯ УПРАВЛЕНИЕТО Е БЕЗКОНТРОЛНО

Димитър Главчев
24.09.2021 / 10:15

"ГЕРБ никога не се отказва от диалог. Не изключвам диалог с всички, но най-важното е да има редовно правителство, защото няма нищо по-лошо от служебно и гражданите ще го разберат. В такава ситуация управлението е безконтролно", това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS Димитър Главчев, председател на 44-ия парламент.

Според него никой няма да има сам след изборите 121 гласа в парламента, поради което ще трябва да се търси диалог, за да има правителство. За Главчев естествени партньори са "Демократична България", с които са заедно в ЕНП, а за новата формация на Петков и Василев той смята, че твърде широко са разтворили ветрилото и сякаш искат да привлекат избиратели от ляво и дясно, но дори и с тях е нужно да се води разговор. Главчев добави, че не е почтено да се нарушава основния закон по отношение на гражданството, визирайки спорния въпрос с Кирил Петков.

За президентските избори политикът не вижда корелация с 2016 година и кандидатурата на Цецка Цачева. В момента колебанията в ГЕРБ са дали настоящата кандидатура да е ярка партийна фигура, или - не, а до края на другата седмицата президентската двойка на партията ще бъде ясна.

Димитър Главчев пожела да нямаме парламенти като 45-ия и 46-ия, като отбеляза, че изглежда оценката на всички в това отношение е близка.

Той не вижда полза от работата на тези две издания на парламента, дори вредите са повече, а с начина, по който е направена актуализацията на бюджета, се пренасят фискални тежести на управлението в следващите години, а това застрашава постигнатото досега, включително и влизането в еврозоната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев