АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ РАЗОЧАРОВАН ОТ РАДЕВ, ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ: НЯМА ДА МУ ДАДЕ СВОИТЕ ГЛАСОВЕ

Костадин Костадинов
23.09.2021 / 11:44

"Не случайно избрахме Деня на независимостта, за да обявим кандидатурата си за президент и вицепрезидент".

Това заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов.

"Това беше символичен знак, че за нас независимостта е основна ценност и поради тази причина издигаме моята кандидатура и тази на адвокат Елена Гунчева. Искаме България да води независима политика и да се промени изцяло политиката на страната

Самият факт, че аз съм кандидат за президент, показва, че не сме доволни от Румен Радев. Ние заявихме, че искаме разговор с президента, за да видим има ли съвпадения между неговата управленска програма и нашата. Такава не се състоя, обясни Костадин Костадинов.

Пред Nova той каза, че във вътрешната и външната политика служебното правителство не се е различавало от тази на кабинета „Борисов 3“.

„Смятаме, че имаме шанс за балотаж. Не виждам никаква разлика между кандидат на ГЕРБ и кандидат президента Радев“, коментира Костадинов.

По думите му стана ясно, че ако неговата кандидатура за „Дондуков“ 2 се провали, той няма да призовава гражданите кого да подкрепят на втори тур.

Костадин Костадинов настоява, че трябва да има политически разговор и с партиите, останали извън последното Народно събрание. „Възраждане“ има амбиция да влезе в следващия парламент.

"В политиката трябва да има принципи. Ние ще поканим всички партии на разговори и ще представим нашите приоритети", настоя той.

И добави, че партията му настоява за махането на противоепидемичните мерки, референдум за членството в ЕС и да не се приема еврото.

Костадин Костадинов не даде ясен отговор с коя партия би се коалирал. Направи коментар, че "българската политическа система" обслужва чужди интереси и убива българската държавност. Според него не е важно просто да махнеш хората на "олигарха Пеевски" и да сложиш тези на Прокопиев.

Костадинов заговори против задължителното ваксиниране. Не е обаче като цяло против ваксините, но е против тази за коронавируса, защото не била изпитана достатъчно дълго. Костадинов е и против маските.

"Искате да кажете, че трябва да изпълним някакво условие, насадено от някого?", запита той.

"Вижте, огледайте се, животът е нормален. Не може да се прави национална трагедия от починалите", настоя още кандидат-президентът.

"Моят дядо почина от свински грип, това не беше новина", добави още той.

Според него той има реални шансове да бъда избран, но думата си ще кажат българските избиратели.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев