АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БРАНШОВАТА КАМАРА „ПЪТИЩА“ ИЗРАЗИ ЗАДОВОЛСТВО ОТ ДИАЛОГА С ПРАВИТЕЛСТВОТО

Премиерът Стефан Янев и министри на среща с ръководството на браншовата камара „Пътища“.
17.09.2021 / 13:52

100 милиона лева са осигурени чрез актуализацията на бюджета за зимно поддържане на пътищата. Това съобщиха служебните министри на финансите Валери Белчев и на регионалното развитие Виолета Комитова след среща с ръководството на браншовата организация „Пътища“.

Създава се работна група, която да реши как да бъдат разплатени дължимите към пътния бранш над 700 милиона лева от които 222 милиона лева вече са фактурирани, но неплатени.

Стефан Чайков - председател на браншовата камара „Пътища“, изрази задоволство от диалога с правителството и опитите да се търси решение. Готовността за протести обаче остава.

„Готовността за протестни действия остава, но докато съществува и минималната възможност за диалог, ще призовем нашите членове да не участват и да не извършват протестни действия“, каза Стефан Чайков.

В началото на срещата си с ръководството на Българска браншова камара „Пътища“ служебният премиер Стефан Янев каза, че в държавата има определени системни проблеми, като един от тях е на строителния бранш, който изгражда и поддържа пътната инфраструктура. Премиерът подчерта, че вече се търсят решения на проблемите, поставени от пътните строители:

"Опитваме се, търсим решения. Какви ще бъдат те, надявам се да имаме някакъв прогрес - малко, много, когато и както успеем. Най-малкото което е, преди началото на зимния сезон, трябва да сме наясно и да имаме представа и решение как точно ще се извърши поддръжката на пътищата и необходимата организация за целта".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев