АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ИЗМЕНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА И ПРОМЯНА НА ОБЩИНСКАТА ТРАНСПОРТНА СХЕМА ПО НЯКОЛКО ЛИНИИ

Сесия на ОС Сливен
16.09.2021 / 12:10

Осем допълнителни точки бяха включени в дневния ред на днешната сесия на общинския съвет. Така общият брой на предложенията за гласуване стана 46. Те касаеха предимно изменението на подробни устройствени планове на отделни парцели, а също и промяна в общинската транспортна схема по утвърдени маршрутни линии Сливен – Бозаджии, Сливен – Скобелево и Сливен – Струпец.

С 27 гласа „за“ общинският съвет прие актуализацията на бюджета. По думите на кмета Стефан Радев тя е свързана с вътрешни размествания по някои от финансовите пера заради приключване на текущи проекти, които Община Сливен изпълнява. Предвижда се още финансиране за част от дейността на предоставяните социални услуги в града, за ремонти на читалищата в селата Желю войвода и Ичера, за отводняване и рехабилитация на част от уличната мрежа в Сливен и в няколко населени места.

Общинските съветници гласуваха и изменението на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен. Като основен аргумент за изменението на част от текстовете, кметът Радев посочи промяната в Закона за автомобилните превози /ЗАП/, съгласно, който издаването на удостоверения за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници, както вписване на МПС, отписване и промени в данните на издадените такива, се извършва от кметовете на общините или оправомощени от тях длъжностни лица. В текстовете на закона е определена още такса за вписване на водач и за отписване на автомобил и водач, с която ще се възстановят средствата на Общините по предоставената услуга.

Одобрение получи и внесеното от кмета Стефан Радев предложение за намаляване с 50 % на месечните наеми на обектите в училищата за периода от 1 февруари до 30 април 2021 г.

На днешната сесия бяха гласувани още информация за текущото изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на тази година и отчет за дейността на общинския съвет и неговите постоянни комисии за първото шестмесечие на 2021 г. Беше разгледано и даване на съгласие кметът на община Сливен да подписва споразумения за партньорство със заинтересовани страни от Югоизточен регион за планиране и страната.

Местният парламент одобри Програма и план на действие за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината за периода 2021-2025 г. и Програма за опазване на околната среда 2021 г. – 2028 г.

Подкрепа получи и Програмата за работата на местния парламент за четвъртото тримесечие на 2021 г. Георги Киров беше избран за управител на „Обреден комплекс“ ЕООД-Сливен.

Обичайните точки, свързани с териториалното устройство и по-конкретно, с разпореждане на общинска собственост и разрешение за изготвяне на подробни устройствени планове също получиха нужното одобрение.

Обичайно, сесията се проведе в зала „Май“, съгласно наложените противоепидемични мерки.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев