АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВА МИТЕВА УВЕДОМИ ДЕПУТАТИТЕ ЗА УКАЗА ЗА РАЗПУСКАНЕ НА 46-ОТО НС ОТ 16 СЕПТЕМВРИ

Ива Митева
15.09.2021 / 13:39

Председателят на парламента Ива Митева уведоми депутатите, че вчера - на 14 септември е постъпил президентският указ за разпускане 46-ия парламент.

Народното събрание се разпуска утре - 16 септември.

След като на 7 септември БСП върна третия неуспешен мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание, Румен Радев заяви, че скоро ще разпусне парламента, но поясни, че ще изчака актуализацията на бюджета да бъде приета, което стана в края на миналата седмица.

Така на 13 септември президентът обяви, че ще разпусне Народното събрание в четвъртък, 16 септември. От същата дата той ще назначи и ново служебно правителство. Подробности около състава засега няма.

Президентът все още не е коментирал дали премиерът и министрите от сегашното служебно правителство ще останат на позициите си.

Днес служебният премиер Стефан Янев посочи, че очаква да запази поста си.

Политическите сили в 46-ото Народно събрание одобряват датата на предсрочните парламентарни избори

Избраната дата за провеждане на парламентарния вот - 14 ноември, при разпускане на парламента на 16 септември породи коментари, че не е в изпълнение на срока от 60 дни, заложен като необходим за подготовка на вота и отразен хронограмата, която трябва да приеме ЦИК за провеждането му.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев