АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ПРЕВЪРНАХА ПАРЛАМЕНТА В МЯСТО ЗА ЛИЧНИ ВЕНДЕТИ

Бойко Борисов
14.09.2021 / 14:42

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в момента парламентът е превърнат в място за лични вендети и отправи отново сериозни критики към държавния глава Румен Радев и служебното правителство.

"Няма нито лев за пътища, културен или православен туризъм в актуализацията на бюджета. Днес е хубав празник - Кръстоведен, но излизат неща – за прикриване на убийства... А ние още чакаме вътрешният министър Бойко Рашков да каже кого сме подслушвали и кои хора сме яли. Превърнаха парламента в слуга на Румен Радев. Превърнаха го в място за лични вендети. Лъжат пенсионерите за два-три месеца, че ще им вдигнат парите. Чудовищна контрабанда на всичко в момента върви. Месеци на хаос, безвремие и нищо. Искам едно нещо да се покаже, което е свършено от това правителство - аз не го виждам", коментира Борисов.

„Както и да излъжат пенсионерите, ще увеличават пенсиите, но после няма да има финансист и икономист, който да го обясни как ще стане. С този огромен дефицит, забравете за еврозоната. Три избора и нищо, половин милиард и 100% брак – това произведе Радев. Да видим сега как ще прикрие и убийството и падналия самолет“, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че именно това е целта на Радев – да има служебно правителство и отчете, че в парламента могат да си правят комисии и мнозинства, но не искат да управляват.

„Самият Радев каза, че не може да са честни избори, ако не се броят квитанциите“, напомни отново позицията на президента отпреди няколко месеца.

По думите му изборите са предрешени и отправи критики. "Не машината лъже, след това – с флашките, там стават лъжите. Като нямаме квитанция да проверим, как ще разберем. 99.2% от гласовете на изборите преброиха за ден, а 0.8% за три дни, добави той.

„Ние сме първа политическа сила, ние показваме направеното. Хората знаят какво беше и какво е сега. Из цяла България”, продължи Борисов.

"Голямата съдебна реформа е да дадат на техния приятел Янаки Стоилов Бюрото за защита. И да излъжат пенсионерите за 3 месеца. Да сме здрави, пък все ще се преборим някак", каза още Бойко Борисов пред журналисти.

Той коментира и магистрала „Хемус”: „Как ще спират „Хемус”? Това е убийство на Северозапада. Нали говореха, че Петков ще доведе над 600 инвеститори. Къде са им кредитите?”

По повод името на кандидат-президента на ГЕРБ, Борисов заяви, че има време, но имат различни варианти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев