АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ ПЕТКОВ: С АСЕН ВАСИЛЕВ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДЕМ ЧАСТ ОТ ПРОМЯНАТА

Кирил Петков
14.09.2021 / 13:32

„С президента съм имал много положителни разговори. Моята гледна точка, когато взимаме решението с Асен Василев, е как може да продължим промяната по най-ефективния начин. Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това. Вярвам, че България може да се промени много бързо, стига да се правят правилните стъпки. Имаме идеи”. Това заяви министърът на икономиката Кирил Пектов в Благоевград, предаде Нова телевизия.

„Да си част от промяната има много форми. Стига човек да иска и да го прави", добави Петков.

„Важно ни е докато сме служебни министри да сме аполитични, защото иначе едва ли не използваме в момента трибуната, за да си правим ПР. Не искаме това, искаме да свършваме реални неща”, категоричен бе Кирил Петков.

„Тъй като постоянно ме питат къде са ми бизнесите и къде съм си плащал данъците, искам да кажа, че през последните 12 години съм си платил всички данъци в България и съм абсолютно горд, защото не са малко. Ако се съберат, със сигурност са над 1 млн. чисти данъци към държавата. Всички те са платени на базата на експортни продукти, износ от България в чужбина, като работната ръка е била 100% в България”, заяви министърът на икономиката. И добави: „Бизнесите ми са български. Всичко се работеше оттук. Плащал съм всяка една стотинка от данъците си навреме. Горд съм да застана пред вас и да го кажа”.

„Благоевград има невероятно съкровище – университетите, които са в него. Ако се погледне на всички завършили Американския университет например - те биха били идеалните хора, които да рекламират общината и да привличат инвеститори. Ако се използва цялата тази енергия на студентите в развитието на града, Благоевград има възможност да дръпне много силно напред”, заяви икономическият министър.

„Вярвам, че Благоевград ще бъде икономически пример, който можем и занапред да го даваме като добър пример за България. Вярвам, че всяка община в България има своето конкурентно предимство. Трябва да видим кое е то и да се фокусираме върху него”, добави Петков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев