АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАСЕДАВАТ НЯКОЛКО ОТ ПОСТОЯННИТЕ И ВРЕМЕННИТЕ КОМИСИИ НА ПАРЛАМЕНТА

Народно събрание
14.09.2021 / 08:18

В предпоследния ден от работата на 46-ия парламент ще заседават няколко от постоянните и временните му комисии.

Проблемите с електронното преброяване на населението ще са тема на изслушването на председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски в парламентарната комисия по дигитализация и информационни технологии. Миналата седмица електронното преброяване беше невъзможно в дълги интервали от време, което от НСИ обясниха с няколко хакерски атаки. Електронното преброяване продължава до края на тази седмица като се обмисля дали да бъде удължено.

Ръководителят на МВР Бойко Рашков трябва да участва в заседанието на временната комисия за наложените санкции по американския закон "Магнитски". А почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поканен в друга от специалните комисии - тази, занимаваща се със статута на палата му в бургаския парк "Росенец".

Т.нар. Комисия по ревизията на предишното управление ще изслуша представители на "Топлофикация - София" и Българския енергиен холдинг във връзка съответно с предстоящия отоплителен сезон и строежа на газовата връзка с Гърция.

Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили пък ще разгледа военната парламентарна комисия.

В отложено заседание на социалната комисия на Народното събрание ще бъде изслушан ресорният министър и вицепремиер Гълъб Донев.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев