АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЮРОТО ЗА ЗАЩИТА НА СВИДЕТЕЛИ ОТИВА КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО

Правна комисия
10.09.2021 / 15:59

Бюрото за защита на свидетели и магистрати отива в Министерството на правосъдието, реши парламентарната правна комисия. Дали гласуваните промени ще влязат в сила ще се реши в пленарната зала.

Правната комисия в парламента окончателно прие промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, които предвиждат Бюрото по защита на свидетели и магистрати да бъде извадено от контрола на главния прокурор и да премине към правосъдното министерство.

Около три часа бяха нужни на депутатите, за да гласуват всички текстове. В началото на заседанието се стигна до размяна на обидни реплики. Напрежението нарасна заради предложения за промяна в дневния ред, процедурни правила.

Главният прокурор Иван Гешев изрази опасения, че има риск за живота на охраняваните лица заради преместването на Бюрото. И допълни, че ще сезира Конституционния съд заради прехвърлянето на всички дълготрайни материални активи, ползвани от бюрото, включително и сградата, от съдебната власт към Министерството на правосъдието.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев