АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРЛАМЕНТЪТ ПРОДЪЛЖАВА С ГЛАСУВАНЕ НА ОКОНЧАТЕЛНИТЕ ПРОМЕНИ В БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА

Народно събрание
10.09.2021 / 09:32

Парламентът ще гласува окончателните промени в бюджета на Здравната каса, след като 13-часовото вчерашно заседание на депутатите създаде отново нормативна колизия.

Очаква се депутатите да продължат работата си и по актуализацията на държавния бюджет. Текстовете и при двата законопроекта трябва да бъдат разгледани на второ четене първо в ресорната комисия, а следобеда и в пленарната зала, информира репортерът Марта Младенова:

Държавният бюджет е и последният от трите ключови финансови закона, за чиято актуализация настоява служебното правителство. Между първо и второ четене различните парламентарни сили са направили множество предложения, най-вече свързани с допълнителни мерки за подкрепа на бизнеса, повече пари за МВР и Министерство на отбраната заради мигрантския натиск.

В първоначалното предложение на служебния кабинет приходната част се увеличава с около два милиарда лева, а разходната - с милиард и 800 милиона лева, като дефицитът се свива леко - вместо 3,9 на сто, каквато е в настоящата рамка, става 3,6 на сто от БВП. Опитът от работата по бюджетите на държавното обществено осигуряване и на Здравната каса обаче сочи, че числата се променят спрямо приетите предложения на депутатите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев