АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: НОВАТА КРИЗА В АФГАНИСТАН Е ЗАРАДИ БЕЗОТГОВОРНИТЕ ОПИТИ НА САЩ ДА НАЛАГАТ СВОИТЕ ЦЕННОСТИ

Президентът на РФ Владимир Путин
09.09.2021 / 17:07

Новата криза в Афганистан е свързана с безотговорните опити на САЩ да налагат своите ценности. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на онлайн срещата на страните от БРИКС (Бразилия, РФ, Индия, Китай, ЮАР), предаде РИА Новости.

Оттгеглянето на американците от страната я доведе до нова криза и не е ясно как това ще повлияе на регионалната и глобалната сигурност, изтъкна руският лидер.

Авторите на експеримента в Афганистан се изтеглиха и сега цялата международна общност ще трябва да оправя хаоса, който те сътвориха.

Страните от БРИКС не искат от Афганистан да идва наркотрафик и да се разпространява тероризъм, изтъкна още руският държавен глава.

"Обстановката в света остава много нестабилна, а глобалната сигурност е подложена на сериозни изпитания, постоянно избухват стари конфликти. Системата за стратегическа стабилност деградира осезаемо. Стари регионални конфликти не само не спират, но избухват с нова сила", заяви президентът.

Русия е готова за продължаване на тясното сътрудничество с всички партньори от БРИКС, подчерта руският президент по време на събитието.

Източник: http://epicenter.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев