АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ВЪРНА МАНДАТА, РАДЕВ ПОЖЕЛА УСПЕХ НА ПАРТИЯТА НА ИЗБОРИТЕ

Президентът Румен Радев и Корнелия Нинова
07.09.2021 / 18:36

Както и по-рано беше обявено, левицата няма да предлага премиер и състав на правителство.

Радев благодари за работата на министрите и заместник-министрите социалисти в служебното правителство.

"Използвам случая, за да благодаря на социалистите - министри и заместник-министри в служебното правителство, които със своята работа заслужиха уважението на хората. Уви, чакат ни нови избори и нови преходи. Така или иначе Българската социалистическа партия ще бъде отново императивен участник в тях. И да пожелаем успех в предстоящите избори", каза държавният глава при връщането на мандата.

"Благодаря, Връщаме Ви проучвателния мандат, който ни възложихте с Указ №218. Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа в този момент. Не срещнахме подкрепа от страна на "Демократична България", "Има такъв народ", "Изправи се, БГ. Ние идваме". Поради което Ви връщам мандата неизпълнен", каза председателката на БСП Корнелия Нинова.

На 8 септември президентът Румен Радев ще се срещне с представители на Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите парламентарни и президентски избори.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди, че левицата настоява да се проведат в един и същи ден изборите за народни представители, за президент и вицепрезидент.

"Отново го потвърждаваме с оглед на интереса на българските граждани - да не ходят три седмици подред в Covid-кризата през зимата. Освен това се оказа, че има и местни избори по това време, т.е. на някои места и четири пъти - за кмет и общински съветници, за парламент и за президент".

По думите ѝ въпросът за бюджета е най-важният, след като стана ясно, че не може да се състави редовно правителство:

"Направихме всички усили за разум и отговорност. Поканихме трите партии на протеста да излъчим по двама души между първо второ четене да уточним най-важните за България и за народа въпроси и да ги приемем. Отхвърлиха и това предложение", допълни Корнелия Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев