АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

46 АКТА СА СЪСТАВЕНИ ПРИ БЛИЗО 940 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Маска
07.09.2021 / 17:08

937 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени от контролните органи през изминалата седмица в област Сливен. Съставени са 46 акта за неносене на предпазни маски на задължителните за това места, съобщиха от Областния кризисен щаб. Засиленият контрол бе въведен с решение на щаба заради нарастващата заболеваемост в областта. При посещенията на екипите са давани и указания, при необходимост, за ефективното прилагане на мерките и упражняването на контрол за спазването им от управители и собственици на обектит. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса

28 от проверките са осъществени от общинската администрация в Сливен, други 52 - от съвместни екипи на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и ДИТ. Най-много проверки – 378, са извършени в търговски обекти. 117 са в заведения за обществено хранене, 37 – в нощни заведения. Посетени са още бензиностанции, гари, автобуси и други места с обществено предназначение, лечебни заведения и др. Както и в предходни периоди, най-честото нарушение е в неносенето или неправилното поставяне на предпазните маски за лице. Предвидената минимална глоба е в размер на 300 лева.

Засиленият ежедневен контрол продължава. Щабът напомня, че спазването на дистанция, редовната дезинфекция и предпазните маски доказано ограничават разпространението на заразата.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев