АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВ РЪСТ НА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Коронавирус - Сливен
07.09.2021 / 15:10

Новите случаи на COVID-19 нараснаха през изминалата седмица на 294 при 248 за предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред диагностицираните са акушерка и санитарка от болничната помощ, водач на МПС от спешна помощ, две детски учителки в Сливен и Нова Загора. Сред заболелите има три деца на възраст 1, 2 и 14 години, които са се разболели в семейни огнища. Положителен резултат за коронавирусни инфекции са дали и две родилки от Нова Загора на възраст 16 и 18 години. Новородените им деца са отрицателни за заболяването.

Излекувани са 112 души или почти два пъти повече в сравнение с предходната седмица.

За съжаление, починаха 11 пациенти на възраст от 59 до 92 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

От 30 август до 5 септември, включително, са приложени 1 627 дози ваксини. Общият им брой възлиза на 46 001. Имунизационната кампания продължава по график в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в общинската МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора. Ваксини се поставят и от общопрактикуващите лекари.

Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски за лице в закрити площи, редовната дезинфекция и спазването на физическа дистанция доказано ограничава риска от заразяване с коронавирус. Графикът за работа на имунизационните пунктове в трите болници е поместен в сайта на РЗИ. За удобство на желаещите граждани има възможности за ваксиниране и след работно време или в почивните дни. РЗИ разполага с достатъчно количества от всички видове ваксини, разрешени в страната.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев