АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОЧАКВА СЕ МИНИСТЪР КАЦАРОВ ДА ОБЯВИ НОВИ ОГРАНИЧИТЕЛНИ COVID МЕРКИ

Стойчо Кацаров
02.09.2021 / 08:50

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще обяви какви допълнителни мерки ще се предприемат за ограничаване разпространението на Covid-19.

Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев предложи въвеждане на нови мерки за ограничаване на заразата.

Те предвиждат забрана за провеждане с публика на културни и спортни събития и представяне от клиентите при посещения на заведения на сертификат за ваксинация или преболедуване.

Ресторанти и кафенета да работят с до 50 процента от капацитета си, но при условие, че е ваксиниран целият персонал.

Предложенията предизвикаха реакция на ресторантьорския бранш, които поискаха извършването на търговска дейност да не се обвързва със задължителна ваксинация, като обявиха r готовност за протести.

За днес е насрочена демонстрация на собственици и работещите в заведенията за хранeне и дискотеките във Велико Търново.

За БНР председателят на областната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Петър Стефанов каза:

„Не искаме ние да ставаме изкупителната жертва на Covid кризата и всички да си измиват ръцете с нас. Искаме компенсации и ясни правила – 80% от оборота за 2019 година, в случай че бъдем затворени отново, както и 80 % от осигурителния доход на всеки наш служител. Най-големият ни проблем е персоналът. Нашият персонал, когато им предложихме вариант да се ваксинират, за да останем да работим, категорично отказаха, някои заплашиха с напускане“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев