АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИТН ОТКАЗА ПОДКРЕПА НА БСП. НИНОВА: БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВСЕ ПАК ДОЙДОХТЕ НА СРЕЩАТА

Корнелия Нинова по време на срещата с "Има такъв народ" за третия мандат.
01.09.2021 / 12:20

Срещата с ИТН е въпрос на диалогичност. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата с "Има такъв народ" за третия мандат.

"Благодаря ви, че все пак дойдохте на срещата. Знаем и вашите предварителни позиции. Това, че правим тази среща, е въпрос на диалогичност. Въпрос на отчитане но това, че при първия мандат успяхме да стигнем поне до политическа декларация, която съдържаше съществените неща какво да се прави. После нещо стана", каза още Нинова.

"Нека да финализираме този разговор, за да може и ние като мандатоносител, за да можем на нашия колективен орган на Националния съвет да вземем окончателно решение", каза още Корнелия Нинова.

Ние няма какво ново да кажем, заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Сега ще повторя това, което ние говорим от първите дни на създаването на този парламент. Ние заявхме, че ИТН поема отговорността и ще предложи кабинета си и ако не бъде подкрепен от патиите на протеста, ние няма да подкрепяме следващи мандати", допълни Тошко Йорданов.

"По-разумното беше да съставим трайно и дългосрочно мнозинство, което да започне промяна, а не просто кърпене", каза още Нинова.

"Що се отнася до желанието да продължим живота на парламента, а да приемем някои неща, но колеги, това представлява кърпене. По-разумното беше да съставим трайно и дългосрочно мнозинство, което да започне промяна, а не просто кърпене. Добре, стигаме до съгласие. Маха се НСО, бюрото на г-н главния прокурор, но той си остава. Същественото беше да постигнем онова съгалсие, което може да промени закриването на спецсъда, състав на ВСС, дълбока реформа по отношение на философията на КПКОНПИ. Уви, сега това ще се отложи с няколко месеца. Надяваме се поне в следващия парламент да има повече разум и да се направи такова мнозинство, което да започне промяна в модела, а не просто кърпене и имитация на промяна", каза още Корнелия Нинова.

Ако в следващия парламент имаме повече разум, ще направим голямата промяна, увери в заключение Тошко Йорданов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев