АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКИ ДА ПРОЯВИМ РАЗУМ И РАЗБИРАНЕ И ДА ПОБЪРЗАМЕ С АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА.

Корнелия Нинова
01.09.2021 / 10:54

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на проекта на решение за съкращаване на срока за предложения между първо и второ четене на актуализацията на бюджета, предаде Агенция "Фокус".

"След като президентът Радев връчи на коалиция "БСП за България" третия мандат за съставяне на правителство, полагаме усилия да направим трайно мнозинство в парламента и редовен кабинет с две цели - да има работещ парламент и това правителство да посещне кризите, които връхлитат Блъгария и втората цел това мнозинство да започне истинската промяна на досегашния модел на управление, за което се обявявахме.

От фактите, които виждате в последните дни усилията ни засега не биват оценявани адекватно от колегите, които поканихме на разговори, въпреки нашата диалогичност, търпение, призив за разум и отговорност пред държавата и народа. Особено сложен става този разговор след вчерашната позиция на "Демократична България" изобщо да не дойдат на разговори и там да заявят открито мнението си", каза още Корнелия Нинова. Тя поясни, че днес ще изчакат срещата с ПГ на ИТН. "Ще чуем и тяхното мнение, но докато текат тези разговори, ние разбираме отговорността, която носим в този момент върху себе си за състоянието на държавата", каза още Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова отчете, че БСП не може да държи мандата безкрайно. По думите й актуализацията на бюджета е изключително необходима и важна, за да могат да се преизчислят пенсиите, да осигурят средства за лекари и медицински екипи, пари за лекарства, средства за опазване на границата.

"Проявете разум, проявете отговорност, нека приемем актуализаията на бюджета на второ четене, за да не оставаме държавата в кризисно състояние", допълни още лидерът на БСП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев