АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ЗАПОЧВА ПОРЕДИЦА ОТ СРЕЩИ ЗА МАНДАТА И АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА

БСП
30.08.2021 / 12:25

БСП ще проведе поредица от срещи с граждански организации, браншови съюзи, работодатели и синдикати.

На тях ще бъдат обсъдени приоритетите, които да залегнат в работата на евентуално бъдещо правителство, съставено с връчения на левицата трети проучвателен мандат. На срещите ще бъдат обсъдени и теми, свързани с актуализацията на бюджета.

Първите срещи ще бъдат проведени в парламента с Конфедерацията на Българския туристически бизнес и с Алианса на туристическата индустрия в България, както и със Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Разговорите на БСП тръгват в две посоки - последен опит за правителство с третия мандат и актуализация на бюджета.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще задържи мандата за кабинет до приемането на актуализацията на Бюджета, което във времето ще бъде до 15 септември.

„Ако върнем мандата веднага, президентът е длъжен да разпусне Народното събрание и да насрочи избори. Така ще оставим пенсионерите без преизчисляване на пенсиите, лекарите - без 1000 лева на първа линия, както и полицаите и военните без средства за охрана на границата“, каза тя в неделя.

БСП са готови да работят денонощно по актуализацията на бюджета. Предлагат съкращение на сроковете за предложение между двете четения.

На масата за разговори са постигнатите съгласия с „Изправи се БГ! Ние идваме!“ по точки от актуализацията. Вчера при консултациите за търсене на подкрепа, от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ заявиха, че няма да подкрепят БСП за третия мандат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев