АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КЪРВАВИ ПРОТЕСТИ В АВСТРАЛИЯ СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ ДА ВЪВЕДАТ НОВА ПЪЛНА КАРАНТИНА

Протести
27.08.2021 / 19:31

В Австралия при протести срещу ограниченията заради коронавируса се стигна до сблъсъци. Стотици демонстранти срещу локдауна бяха арестувани в Мелбърн и Сидни, предаде Ройтерс. Седем полицаи са в болница. Конната полиция използва сълзотворен спрей в Мелбърн, за да разпръсне над 4 хиляди протестиращи. По-малки групи демонстранти бяха възпрепятствани да се съберат в Сидни от части за борба с безредиците.

Задържаните ще трябва да платят глоба от около 5500 австралийски, или 3900 американски долара. Най-големият австралийски град Сидни е в локдаун вече повече от два месеца в напразен опит да бъде ограничено огнище на коронавируса, но заразата успя да стигне дори до съседна Нова Зеландия. Повечето от близо 900-те нови случаи днес са открити в Сидни, който е епицентър на огнището на Делта варианта.

От днес вечерта австралийската столица Канбера влиза в нов едноседмичен локдаун след първи случай на територията й на локално предаване... Полицията патрулира по улиците на града и блокира частния и обществения транспорт към центъра, за да намали броя на участниците в непозволения протест.

В Мелбърн, вторият по брой на населението град, огромна тълпа успя да участва в шествие и да се сблъска с полицията, след като премиерът Даниел Андрюс разшири локдауна, който вече обхваща целия щат.

Няколкостотин души протестираха мирно в Брисбейн, където не е обявена карантина.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев