АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИ 10% ЗАБОЛЕЛИ УЧЕНИЦИ ЩЕ СЕ МИНАВА НА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

Николай Денков
24.08.2021 / 22:31

При 10% заболели ученици ще се преминава към дистанционно обучение. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование, като се позова на указания на Министерството на здравеопазването..

Учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, ако се намираме в „зелената зона”, тоест под 100 заболели на 100 хиляди души население, може да бъдат без маски с решение на педагогическия съвет. Ако обаче сме в „жълта”, „оранжева” и „червена” зони – тогава и децата от 1 до 4 клас ще трябва да носят маски. Ваксинираните възрастни също ще носят маски в училищната и предучилищната мрежа, съобщи Денков.

Сборни паралелки могат да се правят, но само в „червената зона” и само, където децата и преди това са били заедно. Деца от различни класове не могат да бъдат събирани в сборна група, например деца от 4-и и 5-и класове. Но деца от различни паралелки на един и същи клас ще могат да бъдат събирани в сборна група без да прекъсваме обучението, поясни Денков.

Децата от 1-и до 4-и клас ще бъдат максимално в училище, с изключение на времето, когато се достигне тъмночервента зона по заразяване. При по-големите ученици ще се пристъпва към ротация. Трябва да се стремим към 50% присъствие на учениците в клас, каза още служебният образователен министър.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев