АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИ ОТ "АВТОМАГИСТРАЛИ ЧЕРНО МОРЕ" БЛОКИРАХА ПЪТИЩА В БУРГАС, РУСЕ И ШУМЕН

Протест
20.08.2021 / 14:47

Работниците на "Автомагистрали-Черно море" и днес затвориха за час възлово кръстовище по пътя от Русе към Варна в знак на протест срещу неизплатените суми от страна на държавата за извършената от тях работа. Организаторите на протеста обаче получиха актове от Областно пътно управление в Русе.

Актове за блокиране на движението по път от републиканската пътна мрежа бяха съставени на организаторите на протеста от миналия петък и днес. Така синдикалните активисти Господин Янков и Пламен Петков понесоха персонална отговорност като организатори на протеста срещу неизплатените суми на дружеството "Автомагистрали-Черно море". На кръстовището по пътя към Варна дойдоха служители на Областното пътно управление в Русе, но те не пожелаха да коментират действията си.

"Поканиха ме да им подпиша акт, аз им отказах. Глобяват ме като организатор за протеста, че нямам право да затварям пътния участък на едво, две. Уведомили сме община, полиция, област, всички са уведомени".

Според синдикалистите протестите им ще продължат, ако не бъдат изпълнени исканията им.

"Продъжаваме нашите действия докато имаме успех".

Това е трети протест на работниците от шуменската пътно-строителна фирма, които чакат 37 милиона лева от държавната фирма "Автомагистрали" за месеците април и юни.

В Бургас протестиращи работници от „Автомагистрала Черно море“ блокираха за половин час частично пътя на изхода на Бургас в посока София. В отворено писмо до служебния премиер Стефан Янев, министри и Агенция "Пътна инфраструктура" организаторите на протеста от синдиката на КНСБ в дружеството настояват за незабавно изплащане на всички дължими средства на фирмата.

В Русе организаторите на протеста получиха актове от Областното пътно управление. В Шумен се образуваха над петкилометрови опашки от автомобили.

министерство са заявили, че те коректно са изпълнили възложените ремонти дейности, но АПИ е възложила работа за повече пари, отколкото е бюджетът и за тази година.

Преди дни, министър Виолета Комитова посочи, че сключването на договори за ремонтни дейности, без да е осигурен необходимият финансов ресурс, е практика в сектора. За да бъдат платени парите на строителните фирми, които са в същата ситуация, трябва да се актуализира бюджетът.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев