АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАНОЛОВА: ОЧАКВАМЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА НЕ БЪРЗА С ВТОРИЯ МАНДАТ

Мая Манолова
19.08.2021 / 12:24

Очакваме президентът да не бърза с връчването на втория мандат, защото процедурата по актуализацията на бюджета върви бавно, заяви председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова, предаде репортер на БГНЕС.

„Парламентът трябва да има време, за да направи актуализацията на бюджета, за да може хората да по-спокойни пред рисковете, пред които е изправена страната“, коментира Манолова.

Тя обяви, че от формацията са готови на публични разговори за реализиране на третия мандат с всички формации, с изключение на ГЕРБ и ДПС.

„За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос. Отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм“, посочи още тя.

Формациите ще обсъждат вариант за правителство с мандат до следващата пролет, обяви още Мая Манолова.

„Тези разговори да се случат публично и ние сме готови да положим всички усилия в тези разговори да се включат формациите извън ГЕРБ и ДПС, да бъде направено всичко възможно и най-голямата парламентарна група да се включи в този процес. Правя уговорката, че ако друга политическа сила инициира такива разговори, ние ще се включим. Възможността е сега, и аз очаквам, надявам се, разчитам, че президентът няма да бърза с даването на втория мандат“, каза Манолова.

Според нея парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани, давайки пример с пожарите, които бушуват от няколко дни в Родопите, скока на цените на стоките и електроенергията и мигрантската криза.

Мая Манолова обяви още, че част от депутатите от парламентарната група отиват в Югово като доброволци срещу пожарите, за да подкрепят местните хора и власти.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев