АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: КРИЗИТЕ ПОВИШАВАТ НЕОБХОДИМОСТТА ОТ РЕДОВЕН КАБИНЕТ

Президентът Румен Радев и Тошко Йорданов в началото на консултациите на президента с „Има такъв народ“.
17.08.2021 / 09:49

Политическата ситуация се изостря, но се изострят и кризите, пред които е изправена България. Това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет. Трябва да изчерпаме всички възможности. Това заяви президентът Румен Радев в началото на втория цикъл консултации в рамките на 46-ото Народно събрание за съставяне на правителство.

„Изключително важно е да се отнасяме всички още по-отговорно към възможностите за диалог, за компромиси, така че да успеем да съставим редовно правителство в рамките на това Народно събрание“, каза Радев.

Той изрази надежда да чуе формулата на „Има такъв народ“ за взаимодействие с другите парламентарни сили, „така че да се намери верният път и да имаме успех в съставяне на редовен кабинет“.

„Това е което очакват българите, това е, което очакват хората със загриженост на фона на кризите, пред които сме изправени“, добави президентът

„В крайна сметка, що се отнася за съставяне на правителство, ние опитахме, но истината е, че бяхме предадени в средата на разговорите и бяхме изоставени по средата на разговорите“, заяви Тошко Йорданов. И продължи:

„В парламента има още 5 партии, не са общо 175 депутати, има огромно мнозинство, което може да състави кабинет. Така че отговорността в случая е при тях. Те имат възможност, след като отказаха да работят с нас, по неясни причини, да съставят кабинет“

Признавайки, че страната е изправена пред кризи, той посочи, че на Консултативния съвет по националната сигурност вчера е станало ясно, че една голяма част от нещата могат да се решат в парламента независимо дали има правителство бързо или не.

„Така че дори да е служебното правителство или ново служебно правителство, то да може да си върши работата, а парламентът да му подсигури възможности да се справи с тези кризи“, каза Тошко Йорданов.

За 10,15 часа е насрочената втората от поредицата срещи на държавния глава - с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев